Colostrum Cavalli

Το πρωτόγαλα (Colostrum) είναι η πρώτη τροφή της ζωής. Η πρώτη τροφή μετά την γέννησή μας είναι το πρωτόγαλα από την μητέρα μας! Το κόλοστρουμ παράγεται από τους γαλακτοφόρους αδένες όλων των θηλαστικών. Είναι επίσης γνωστό ως "πρωτόγαλα" επειδή είναι το πρώτο γάλα που παράγει η μητέρα αμέσως μετά τη γέννα. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστό ως "πύαρ" με πολύ διαδεδομένη χρήση ανάμεσα στους αθλητές.
Η σπουδαιότητα του colostrum έγκειται στο γεγονός ότι είναι η πρώτη τροφή που λαμβάνει το νεογνό αμέσως μετά τη γέννησή του. Με την ιδιότητά του αυτή το colostrum είναι μία τροφή εξαιρετικά υψηλής θρεπτικής αξίας. Εν τούτοις είναι υψίστης σημασίας το γεγονός ότι το Colostrum έχει σχέση με την διεργασία γνωστή ως "παθητική μετάδοση ανοσίας". Είναι μία λειτουργία υποστήριξης της ζωής με κύριο χαρακτηριστικό παράδειγμα ζώα φάρμας όπως το άλογο, η αγελάδα, το πρόβατο, η κατσίκα κλπ. Εάν τα ζώα αυτά δεν λάβουν colostrum τις πρώτες μία, δύο ημέρες της ζωής τους τότε πιθανότατα θα πεθάνουν. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι οποίοι ανοσοποιούνται παθητικά μέσα στη μήτρα μέσω του πλακούντος, τα ζώα αυτά γεννώνται χωρίς κανένα αμυντικό μηχανισμό - ανοσοποιητικό σύστημα - με τον οποίον θα ήταν σε θέση να καταπολεμήσουν τις διάφορες λοιμώξεις.







Το πρωτόγαλα είναι μια εξαιρετική φυσική τροφή. Πρόκειται για μια γαλακτώδη υγρή ουσία που παράγουν όλα τα θηλαστικά τις πρώτες 24 έως 36 ώρες αμέσως μετά τον τοκετό. Καθώς αποτελεί την βασική τροφή του νεογνού είναι  εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά βιοενεργά συστατικά 1, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αναπτυξιακούς παράγοντες. Με το πρωτόγαλα η μητέρα θωρακίζει ανοσοποιητικά το παιδί, καθώς περιέχει έτοιμα αντισώματα από τον οργανισμό της για να δυναμώσει ο οργανισμός του νεογνού αλλά και άλλα στοιχεία για θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μελέτες έχουν αποδείξει τις θετικές συνέπειες της πρόσληψής του, όχι μόνο στα βρέφη αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της ζωής μας, έτσι ώστε να θεωρείται ένα μοναδικό λειτουργικό τρόφιμο.

Το πρωτόγαλα (γνωστό επίσης και ως Colostrum) χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων, ως «φυσικό αντιβιοτικό» καθώς βοηθά στη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού. Σήμερα ωστόσο ανακαλύπτεται εκ νέου και επιβεβαιώνεται από πολλές έρευνες ότι το πρωτόγαλα είναι θρεπτικό και ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ενδιαφέρον είναι ότι το πρωτόγαλα χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα στην θεραπεία κάποιων αλλεργιών, λοιμώξεων, ιώσεων και μυκητιάσεων και γενικά για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού ακόμη και σε περιπτώσεις όπως π.χ. σε γαστρεντερικές διαταραχές, σακχαρώδη διαβήτη και υπέρταση. Το πρωτόγαλα βοοειδών παρέχει ανοσολογικούς (ανοσοσφαιρίνες IgG, IgA, IgM, ΙgE, κυτοκίνες  , πολυπεπτίδια προλίνη, λακτοφερίνη, λυσίνη) και αυξητικούς (IgF 1 and 2, TgF, EgF κλπ.) παράγοντες που είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς που βρίσκονται στο ανθρώπινο πρωτόγαλα. Οι ανοσοσφαιρίνες 2 στο πρωτόγαλα, γνωστές και ως αντισώματα εξουδετερώνουν τοξίνες, βακτήρια, ιούς και βοηθάνε στη πιο αποτελεσματική καταπολέμηση των εισβολέων. Οι κυτοκίνες 3,4  έχουν εξειδικευμένο ρυθμιστικό ρόλο στην αύξηση και ανάπτυξη των επιθηλιακών κυττάρων και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Οι λακτοφερίνες5 -γλυκοπρωτεΐνες που ενώνονται με σίδηρο, καταπολεμούν τα βακτήρια και τους μύκητες.

Πολλές έρευνες αποδεικνύουν  ότι το πρωτόγαλα πράγματι φαίνεται να βοηθάει στην ανάπλαση του βλεννογόνου του εντέρου και να εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης παρέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα ενώ θεωρείται ότι έχει εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες.




Το πρωτόγαλα περιέχει ανοσοσφαιρίνες, αντισώματα σημαντικής σημασίας, καθώς μπορούν να προλάβουν και να αναχαιτίσουν ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις. Παρέχει επίσης ευεργετικούς μικροοργανισμούς, όπως Lactobacillus acidophilus, που ευνοεί την πέψη και μειώνει την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών, όπως η Candida albicans και κυτοκίνες, που διεγείρουν το λεμφικό σύστημα χάρη σε διάφορους αντιϊκούς παράγοντες


Οι παράγοντες ανάπτυξης στο πρωτόγαλα επιδρούν θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την ικανότητα του οργανισμού να παράγει ανοσοσφαιρίνες που δρουν κατά των ιών, βακτηρίων και μυκήτων. Οι κυτοκίνες  διεγείρουν το λεμφικό σύστημα ενώ οι γλυκοπρωτεΐνες επιτρέπουν τη διέλευση των ανοσοποιητικών παραγόντων. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι, ότι το πρωτόγαλα όχι μόνο δυναμώνει το ανοσοποιητικό αλλά συγχρόνως το εξισορροπεί. Έτσι, πολλά άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις αναφέρουν ότι νιώθουν βελτίωση της υγείας τους  με την λήψη συμπληρωμάτων από πρωτόγαλα παράλληλα με την θεραπεία που ακολουθούν.


Διαβάστε στην εικόνα τι οφέλη έχετε από το Colostrum Cavalli της Livioon.


Επίσης η αντιφλεγμονώδης δράση του μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, βοηθώντας στην μείωση του πόνου κατά την άθληση. Τα συμπληρώματα με πρωτόγαλα αυξάνουν την αναερόβια ισχύ και τον χρόνο επίδοσης και απόδοσης κατά την άσκηση.

Δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ το Colostrum Cavalli της Livioon και θωρακιστε τον οργανισμό σας με σπουδαία αντισώματα!





Τι είναι το COLOSTRUM;

Το Colostrum είναι το πρώτο γάλα που παρέχει προστασία και ανοσία στα νεογνά κατά το πρώτο εξαιρετικά ευάλωτο στάδιο της ζωής τους. Περιέχει πολλά σημαντικά συστατικά που το καθιστούν την πρώτη και σημαντικότερη διατροφική πηγή για το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογνού.


LIVIOON COLOSTRUM CAVALLI

Έπειτα από έρευνες, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής, υψηλής ποιότητας και βέλτιστης αποτελεσματικότητας από το πρωτόγαλα αλόγων Πολωνικής προέλευσης, που δημιουργήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από την παράδοση. Πλούσιο σε ανοσοσφαιρίνες IgG και βιταμίνες από την ομάδα Β.


Το θαύμα της φύσης για ολοκληρωμένη προστασία


Χάρη στην παρουσία βιταμινών συμβάλλει:


    στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες (βιταμίνη Β2)

    στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (βιταμίνες Β12, Β6)

    στη διατήρηση των νοητικών ικανοτήτων στο σωστό επίπεδο (παντοθενικό οξύ)

    στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος (βιοτίνη, νιασίνη, βιταμίνες: Β1, Β2, Β12, Β6)
  στη διατήρηση των κατάλληλων ψυχολογικών λειτουργιών (βιοτίνη, νιασίνη, βιταμίνες: Β1, Β12, Β6)

    στη διατήρηση υγιών μαλλιών (βιοτίνη)

    στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος (νιασίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Β2)

    στη διατήρηση της υγιούς όρασης (βιταμίνη Β2)

    στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των ερυθρών αιμοσφαιρίων (βιταμίνη Β2)

    στη σωστή παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων (βιταμίνη Β2, Β6)

    εξασφαλίζει ισορροπημένη ψυχική ευεξία (παντοθενικό οξύ)

    στην καλή λειτουργία της καρδιάς (βιταμίνη Β1)

    στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων. (βιταμίνη Β2, βιοτίνη, νιασίνη)

    στη διατήρηση του σωστού μεταβολισμού της ομοκυστεΐνης (βιταμίνες: Β12, Β6)

    στη σωστή σύνθεση κυστεΐνης (βιταμίνη Β6)



Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία είναι 1 κάψουλα.

Λαμβάνετε κατά τη διάρκεια ή μετά από το γεύμα. Πιείτε με πολύ νερό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

4 είδη peeling προσώπου για επιδερμίδες με διαφορετικές ανάγκες!